bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

zupa grzybowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

od czasu do czasu taka zupa się marzy

zupa grzybowa

Składniki:

zupa grzybowa

 

  • 1/2 kg grzybów leśnych
  • 5-6 większych ziemniaków
  • kawałek kości ze schabu
  • 1 mniejsza marchewka
  • śmietana do zup (najlepsza łaciata)
  • sól , pieprz , vegeta , magi

Sposób przygotowania:

zupa grzybowa
Kość włożyć do garnka razem z pokrojonymi grzybami , gotować około 1,5- 2 godzin (zależy od grzybów) . gdy grzyby będą już takie miękawe , dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą na grubych oczkach marchewkę , doprawić do smaku . Jak ziemniaki będą miękkie , zabielić śmietaną .


Ja tą zupę robilam z grzybów mrożonych na które przepis mam w swojej galerii . Kto powiedział iż tylko w sezonie grzybowym możemy się zajadać taką zupą....