Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa
Kostki rosołowe rozpuszczamy w
2 litrach wody. Dodajemy sparzone
grzyby, pieprz, Vegetę, listek i
ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną
w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Wszystko doprowadzamy do zagotowania.
Gotujemy na małym ogniu około 30
min. Po tym czasie dodajemy drobno
pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż
będą miękkie. Doprawiamy solą i
zabielamy odrobiną mąki.
2 litrach wody. Dodajemy sparzone
grzyby, pieprz, Vegetę, listek i
ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną
w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Wszystko doprowadzamy do zagotowania.
Gotujemy na małym ogniu około 30
min. Po tym czasie dodajemy drobno
pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż
będą miękkie. Doprawiamy solą i
zabielamy odrobiną mąki.
evita0007