eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa grzybowa 2 Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jako że dostałam w nagrodę kosz pełen produktów Winiary,to zaczynam je używać.

Zupa grzybowa 2 Eli

Składniki:

Zupa grzybowa 2 Eli

 

  • 30 dkg grzybów mieszanych-podgrzybki,kurki,pieczarki
  • 1 cebula
  • pieprz
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 2 zupy borowikowe Winiary
  • 1 kostka grzybowa
  • 1/2 szklanki makaronu-ja dałam drobne muszelki
  • 100 ml śmietany kremówki 30%

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa 2 Eli
Grzyby oczyścić,cebule posiekać.Na patelni rozgrzać olej,dodać grzyby,cebulę,doprawić pieprzem,szczyptą soli i smażyć aż odparuje woda.Do garnka wlać 2 litry zimnej wody,wsypać zawartość torebek i dokładnie wymieszać.Dodać przesmażone grzyby,kostkę grzybową i zagotować.Do gotującej zupy wrzucić makaron i gotować aż będzie miękki (co jakiś czas zupę pomieszać).Do gotowej zupy wlać śmietanę i wymieszać.Smacznego!