agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Zupa grzybowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa ze świeżych grzybów.

Zupa grzybowa 5

Składniki:

Zupa grzybowa 5

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa 5
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i drobno posiekać. Masło rozpuścić na patelni zrumienić cebulę z grzybami. Uduszone grzyby zalać wywarem, zagotować. Dodać kwaśną śmietanę ale tylko przemieszać i doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. Zupę doprawić sokiem z cytryny i solą. Bułkę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor na patelni. Grzanki wyłożyć do głębokich talerzy i zalać zupą.