Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Zupa grzybowa Agnieszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna, szybka i prosta zupa

Zupa grzybowa Agnieszki

Składniki:

Zupa grzybowa Agnieszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa Agnieszki
Grzyby wrzucić do miski namoczyć i dokładnie wymyć. Umyte grzyby przełóż do garnka ( w garnku powinno być około 2 litrów wody) i gotuj przez 35minut pod przykryciem. Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z gotującymi się grzybami. Gdy grzyby będą miękkie, odcedź wywar, dodaj kostkę grzybową, sól i pierz do smaku i zagotuj to. Grzyby pokroi w wąskie paski, dodaj do wywaru i ponownie zagotuj. Podawać można z makaronem wstążki, świderki lub z łazankami.