jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zupa grzybowa eko-śmietankowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grzybowa - wspomnienie jesieni.

Zupa grzybowa eko-śmietankowa.

Składniki:

Zupa grzybowa eko-śmietankowa.

 

  • Porcja włoszczyzny ekologicznej
  • ( ekologiczna marchew , seler, pietruszka, por)
  • szklanka suszonych grzybów
  • 100 ml śmietany ekologicznej
  • sól, pieprz, przyprawa do zup do smaku
  • natka pietruszki
  • 200 g ugotowanego makaronu
  • szczypior do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa eko-śmietankowa.
Porcję włoszczyzny (korzenie oczyszczone w całości, por pokrojony w kosteczkę) zalej wodą (1,5l) - ugotuj wywar warzywny.Wyjmij warzywa korzeniowe i uzyj do sałatki lub czegoś innego.
Namoczne uprzednio suszone grzyby posiekaj i ugotuj do miękkości w pół litrze wody.
Połącz grzyby z wywarem z wywarem warzywnym (bez warzyw).
Dopraw przyprawą do zup, solą i pieprzem, dodaj zahartowana śmietankę ekologiczną.Dodaj posiekana natkę pietruszki.
Ułóż gorący makaron na talerzu, zalej zupą i udekoruj szczypiorem.