Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa eko-śmietankowa.
Porcję włoszczyzny (korzenie oczyszczone w całości, por pokrojony w kosteczkę) zalej wodą (1,5l) - ugotuj wywar warzywny.Wyjmij warzywa korzeniowe i uzyj do sałatki lub czegoś innego.
Namoczne uprzednio suszone grzyby posiekaj i ugotuj do miękkości w pół litrze wody.
Połącz grzyby z wywarem z wywarem warzywnym (bez warzyw).
Dopraw przyprawą do zup, solą i pieprzem, dodaj zahartowana śmietankę ekologiczną.Dodaj posiekana natkę pietruszki.
Ułóż gorący makaron na talerzu, zalej zupą i udekoruj szczypiorem.
Namoczne uprzednio suszone grzyby posiekaj i ugotuj do miękkości w pół litrze wody.
Połącz grzyby z wywarem z wywarem warzywnym (bez warzyw).
Dopraw przyprawą do zup, solą i pieprzem, dodaj zahartowana śmietankę ekologiczną.Dodaj posiekana natkę pietruszki.
Ułóż gorący makaron na talerzu, zalej zupą i udekoruj szczypiorem.