kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa grzybowa III

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejna wariacja na temat zupy grzybowej.

Zupa grzybowa III

Składniki:

Zupa grzybowa III

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa III
Grzyby moczymy około 6 godzin w przegotowanej wodzie.Po tym czasie gotujemy je do miękkości w tej samej wodzie a po wystudzeniu kroimy w paseczki.Ziemniaki i marchewke kroimy w kostkę-taką mniejszą.Gotujemy je w 1,25l wody z dodatkiem listka laurowego,soli i pieprzu.Kiedy sa już miękkie dodajemy grzybki.Gotujemy razem wszystko jakieś 10 minut.Siekamy drobniutko cebulkę i zrumieniamy ją na patelni razem z pokrojonym w kosteczkę boczkiem.Wlewamy cebulkę z boczkiem i tłuszczem do zupy.Doprawiamy solą,pieprzem i majerankiem.Smacznego!