Sposób przygotowania:
Zupa Grzybowa Mojej Mamy
Garnek wody wstawić na kuchenkę i zagotować wodę. Oczekując na zagotowanie się wody obrać ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler oraz pokroić według własnych upodobań. Mrożone, wcześniej ugotowane, grzyby zalać gotowaną wodą. Poczekać aż woda się zagotuje wrzucić do niej mięso bądź kość przygotowane do bulionu, poczekać i zebrać pojawioną się burzynę (tzw. "brud"). Wrzucić wszystkie warzywa do garnka wraz z wcześniej przygotowanymi grzybami(mrożonymi bądź świeżymi), wsypać ok. 2 łyżeczki Ziarenka Smaku. Zebrać burzynę po przyprawie jeżeli się pojawiła. Gdy już marchew i grzyby będą wystarczająco miękkie zrobić "zaklepkę" z mąki i wody, tzn. 15dag mąki dobrze wymieszać z niedużą ilością zimnej wody tak by była w postaci lejącej się i bez grudek. wlewać przygotowaną "zaklepkę" do zupy najlepiej przez sitko by, ewentualne grudki się nie przedostały, cały czas mieszając. wlać trochę śmietany i przyprawić do smaku przygotowanymi przyprawami. Na koniec Natkę pietruszki posiekać i wrzucić do zupy. Smacznego! :) P.S. Ilość grzybów w zupie zależy od danej kucharki,można wrzucić więcej lub mniej. Ja wole mniej :)