justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Zupa grzybowa na wywarze z kości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Grzyby dusimy na margarynie.

Zupa grzybowa na wywarze z kości

Składniki:

Zupa grzybowa na wywarze z kości

 

  • 2 porcje
  • 15 dag dowolnych grzybów
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 płaska łyżka stołowa margaryny
  • 1-2 dl wywaru z kości
  • 1 dl śmietanki
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa na wywarze z kości
Gdy zgęstnieją dodajemy posiekaną pietruszkę, po czym zalewamy wywarem z kości, solimy i gotujemy do miękkości. Następnie zupę zdejmujemy z ognia i mieszając, wlewamy śmietankę.