Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa wg cherrycola
Używamy grzybów, pokrojonych w mniejsze części. W zimie można użyć mrożonych, które były wcześniej obgotowane. Pierwszym etapem będzie przygotowanie wywaru z: - porcji rosołowych albo szyjki indyczej, - 2 marchewek - 1 pietruszki - 1 cebuli - soli i pieprzu ------> całość gotujemy ok 1 godziny. Oczywiście możemy to zastąpić bulionem z kostki, ale smak nie będzie taki sam. Do tak przygotowanego bulionu dodajemy bohatera naszego dania: grzyby osbmażone razem z pokrojona w kostkę, podsmażoną na maśle cebulką. Po ok 10 minutach wrzucamy do zupy. Całość musi sie pogotować przez ok 20 minut. Następnie dodajemy smietanę, rozrobiona z chochelką ciepłej zupy, aby sie nie zważyła. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy przez kolejne 10 minut. Smacznego!