Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa grzybowa wg Katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna zupka grzybowa.

Zupa grzybowa wg Katarzyny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa wg Katarzyny

 

  • 30 dkg świeżych grzybów
  • 5 dkg masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • świeży koperek
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżki kucharku
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz- do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa wg Katarzyny
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy grzyby na drobno i lekko podsmażamy na masełku. Następnie wlewamy do grzybów wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz posiekaną natkę i koperek. Wsypujemy kucharek. Gotujemy to miękkości. Zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zupa grzybowa wg Katarzyny
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy.
Zupa grzybowa wg Katarzyny
Kroimy grzyby na drobno i lekko podsmażamy na masełku.
Zupa grzybowa wg Katarzyny
Następnie wlewamy do grzybów wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz posiekaną natkę i koperek. Wsypujemy kucharek. Gotujemy to miękkości.
Zupa grzybowa wg Katarzyny
Zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.