Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Zupa grzybowa - wigilijna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupę możemy podawać z łazankami albo kluskami.

Zupa grzybowa - wigilijna

Składniki:

Zupa grzybowa - wigilijna

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa - wigilijna
Włoszczyznę oczyścić, umyć i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem soli i pieprzu. Kiedy jarzyny będą miękkie, wyjąć je, wywar przecedzić i ciepłym zalać umyte suszone grzyby, odstawić na 2 - 3 godziny. Wstawić na gaz i gotować pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. Przecedzić zupę, przyprawić do smaku i dodać pokrojone grzyby.Na koniec dodajemy siekaną zieleninę i kleksy śmietany.