Sposób przygotowania:
Krem fasolowo cukiniowy z szynką parmeńskąETAP 1:
Wszystkie warzywa myjemy, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę.
ETAP 2:
W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy warzywa, szklimy 5 minut pod przykryciem, następnie zalewamy wodą-tyle żeby zakryła warzywa, wrzucamy listki miety i gotujemy do miękkości około 25 minut.
ETAP 3:
Gdy zupa się gotuje, szynkę parmeńską pokrojoną w cieniutkie plasterki zawijamy w rulony, obsmazamy na suchej patelni aż stanie się chrupiąca i przypieczona.
ETAP 4:
Pod koniec gotowania dodajemy do zupy serki topione, doprawiamy do smaku solą ziołową, gałką oraz pieprzem , miksujemy zupę blenderem na krem.
Rozlewamy do bulionówek podajemy z chrupiacą szynką.
Smacznego!