Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą (1 szkl) i odstawiamy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go wg instrukcji na opakowaniu.
W dużym garnku przesmażamy na oleju cebulę, dodajemy pieczarki i namoczone pokrojone grzyby.
Smażymy, aż puszczą sok, a wtedy wlewamy bulion i wodę od moczenia grzybów i zagotowujemy ( gotujemy przez 10 minut).
Śmietankę hartujemy dodając do niej pół szklanki gorącego bulionu, potem wlewamy ją do zupy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron przecedzamy i wkładamy na talerze.
Wlewamy gorącą zupę. Smacznego.
Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go wg instrukcji na opakowaniu.
W dużym garnku przesmażamy na oleju cebulę, dodajemy pieczarki i namoczone pokrojone grzyby.
Smażymy, aż puszczą sok, a wtedy wlewamy bulion i wodę od moczenia grzybów i zagotowujemy ( gotujemy przez 10 minut).
Śmietankę hartujemy dodając do niej pół szklanki gorącego bulionu, potem wlewamy ją do zupy.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron przecedzamy i wkładamy na talerze.
Wlewamy gorącą zupę. Smacznego.