Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z ziemniakami i makaronem
Do garnka wrzucam coś na czym będę gotować zupę, np. kość ze schabu albo udo kurczaka. Zalewam wodą i gotuję, gdy pojawi się szum to szumuję, po zszumowaniu dodaję grzyby mrożone. Jeśli używam grzyby świeże to pierw je czyszczę i obgotowuję pokrojone w kosteczkę w lekko osolonej wodzie, odcedzam i dodaję do zupy. Następnie dodaję warzywa i kostki rosołowe. W trakcie gdy warzywa i grzyby się gotują, obieram ziemniaki, płuczę, a następnie kroję w drobną kosteczkę i wsypuję do zupy dodając 2 łyżeczki soli i makaron. Gdy makaron jest miękki to doprawiam zupę do smaku, oraz zabielam śmietaną wymieszaną z mąką i zupą (aby się śmietana z zetknięciem z gorącym nie ścięła). Polecam oraz życzę smacznego.