dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zupa grzybowo - ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa grzybowo - ziemniaczana zasmakuje nie tylko wegetarianom.

Zupa grzybowo - ziemniaczana

Składniki:

Zupa grzybowo - ziemniaczana

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowo - ziemniaczana
Oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz cebulę zalać wodą i ugotować wywar. Przecedzić. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, dodać do wywaru (nie dodawać warzyw). Umyte i obrane ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do zupy. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Mąkę rozmieszać dokładnie z odrobiną wody (nie powinno być grudek), dodać śmietanę, wymieszać i zaprawić zupę. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki lub koperkiem. Zimą zupę można przygotować z grzybów pasteryzowanych.