agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa gulaszowa.W sam raz na rozgrzanię się.Smacznego

zupa gulaszowa

Składniki:

zupa gulaszowa

 

  • papryki,1łyżka masła,1,5łyżki słodkiej papryki mielonej,0,5łyżki mąki,1łyżeczka koncentratu pomidorowego,0,5litra

Sposób przygotowania:

zupa gulaszowa
Opłukać mięso.Cebule obrać.Mięso i cebulę pokroić w kostke,dodać masła i włożyć do naczynia.Podduśić 3minuty.Następnie mięso opruszyć maką i papryką,wymieszać z koncentratem pomidorowym.Przykryte podduśić minute.Zalać bulionem.Dodać zmiażdżony czosnek,majranek oraz kminek i przykryte gotować 6 minut.Brać i wypłukać ziemniaki oraz paprykę,pokroić w bardzo drobną kostkę i dodać do zupy.Przykryć i gotować 10 minut.Na koniec przyprawić pieprzem,solą i papryką.