Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W zupie gulaszowej ważne jest, aby mięso było miękkie

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 1 kg mięso wołowe,
  • 3 szt cebula,
  • 2 szkl wino czerwone wytrawne,
  • 20 dag boczek wędzony,
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki olej,
  • 2 szt papryka,
  • 5 szkl bulion wołowy,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku papryka mielona słodka

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę boczek i wszystko razem przesmażyć. Podlać bulionem i winem, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i dusić pod przykryciem około 1 godziny. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości. Podawać z pieczywem.