SUPERPRZEPIS

Zupa gulaszowa

  • misia5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Zupa gulaszowa Więcej zdjęć (12)

Pyszna, mega aromatyczna zupa gulaszowa z papryką i pieczarkami. Idealna na obiad dla całej rodziny.

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Papryki myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze paseczki. Umyte pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki. Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.

Pieczarki przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, w którym będziemy gotowali zupę. Na patelni, na której przesmażane były pieczarki przesmażamy paprykę i tak jak pieczarki przekładamy na talerz. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju partiami przesmażamy mięso, które przekładamy do garnka, w którym są pieczarki.

Garnek stawiamy na średnim ogniu. Dodajemy mąkę i przesmażamy, by mąka straciła surowy smak. Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania do garnka wrzucamy obsmażoną paprykę. Gotujemy około 5-7 minut. Jeśli ktoś woli miękką paprykę to dodajemy ją wcześniej. Dodana pod koniec będzie bardziej "chrupka".

Podajemy od razu po przygotowaniu np. z pieczywem.
Zupa gulaszowa
Umyte pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki
Zupa gulaszowa
Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na paseczki
Zupa gulaszowa
Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w kostkę
Zupa gulaszowa
Pa dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy pieczarki
Zupa gulaszowa
Przesmażamy paprykę
Zupa gulaszowa
Na patelni przesmażamy mięso
Zupa gulaszowa
Do garnka z pieczarkami i mięsem dodajemy mąkę
Zupa gulaszowa
Wlewamy wodę i dodajemy przyprawy
Zupa gulaszowa
Pod koniec gotowania dodajemy paprykę
Zupa gulaszowa
Podajemy od razu po przygotowaniu
Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa z papryką i pieczarkami