Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Papryki myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze paseczki. Umyte pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki. Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Pieczarki przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, w którym będziemy gotowali zupę. Na patelni, na której przesmażane były pieczarki przesmażamy paprykę i tak jak pieczarki przekładamy na talerz. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju partiami przesmażamy mięso, które przekładamy do garnka, w którym są pieczarki.
Garnek stawiamy na średnim ogniu. Dodajemy mąkę i przesmażamy, by mąka straciła surowy smak. Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania do garnka wrzucamy obsmażoną paprykę. Gotujemy około 5-7 minut. Jeśli ktoś woli miękką paprykę to dodajemy ją wcześniej. Dodana pod koniec będzie bardziej "chrupka".
Podajemy od razu po przygotowaniu np. z pieczywem.
Pieczarki przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, w którym będziemy gotowali zupę. Na patelni, na której przesmażane były pieczarki przesmażamy paprykę i tak jak pieczarki przekładamy na talerz. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju partiami przesmażamy mięso, które przekładamy do garnka, w którym są pieczarki.
Garnek stawiamy na średnim ogniu. Dodajemy mąkę i przesmażamy, by mąka straciła surowy smak. Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania do garnka wrzucamy obsmażoną paprykę. Gotujemy około 5-7 minut. Jeśli ktoś woli miękką paprykę to dodajemy ją wcześniej. Dodana pod koniec będzie bardziej "chrupka".
Podajemy od razu po przygotowaniu np. z pieczywem.