Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa krem z sałaty masłowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo ciekawa w smaku zupa przyrządzona z sałaty masłowej podsmażonej na maśle, przygotowana na bazie rosołu.

Zupa krem z sałaty masłowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z sałaty masłowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z sałaty masłowej
Seler naciowy kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę. Wrzucamy warzywa do garnka, wlewamy rosół i gotujemy do miękkości ziemniaków, przez około 15-20 minut.

W tym czasie gotujemy na twardo jajka.

Sałatę masłową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło i podsmażamy sałatę przez chwilę, a następnie wrzucamy ją do garnka. Zdejmujemy z zupę z palnika i blendujemy. Dodajemy serek topiony i znów blendujemy.

Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Podajemy z jajkiem ugotowany na twardo.
Zupa krem z sałaty masłowej
Seler naciowy kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę.
Zupa krem z sałaty masłowej
Wrzucamy warzywa do garnka, wlewamy rosół i gotujemy do miękkości ziemniaków, przez około 15-20 minut.
Zupa krem z sałaty masłowej
Sałatę masłową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Zupa krem z sałaty masłowej
Zdejmujemy z zupę z palnika i blendujemy. Dodajemy serek topiony i znów blendujemy.

Tagi:

zupa krem zupy