Sposób przygotowania:
Zupa krem z sałaty masłowej
Seler naciowy kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę. Wrzucamy warzywa do garnka, wlewamy rosół i gotujemy do miękkości ziemniaków, przez około 15-20 minut.
W tym czasie gotujemy na twardo jajka.
Sałatę masłową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło i podsmażamy sałatę przez chwilę, a następnie wrzucamy ją do garnka. Zdejmujemy z zupę z palnika i blendujemy. Dodajemy serek topiony i znów blendujemy.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Podajemy z jajkiem ugotowany na twardo.
W tym czasie gotujemy na twardo jajka.
Sałatę masłową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło i podsmażamy sałatę przez chwilę, a następnie wrzucamy ją do garnka. Zdejmujemy z zupę z palnika i blendujemy. Dodajemy serek topiony i znów blendujemy.
Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Podajemy z jajkiem ugotowany na twardo.
Ania321