iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa gulaszowa Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W wydobyciu smaku pomogłam sobie zupą w proszku .

Zupa gulaszowa Ewy

Składniki:

Zupa gulaszowa Ewy

 

  • 4 szt ziemniaki,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 1/2 kg karkówka lub biodrówka
  • 1 opakowanie zupa gulaszowa,
  • kucharek,
  • 1 szt cebula

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa Ewy
Na patelni smażymy na oleju pokrojoną karkówkę lub inne mięso .Gdy się przyrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę -smażymy .Zalewamy bulionem i przekałdamy do garnka . Dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę oraz łyżkę koncentratu pomidorowego ,doprawiamy kucharkiem . Gotujemy do miękkości pod koniec dodajemy zupe w proszku gulaszową 1 albo 2 opakowania zależnie od ilosci zupy .