renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 376]

Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa gulaszowa z całą gamą warzyw, podkreślona smakiem słodkawych jabłek. Smaczna i pożywna dla każdego!

Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Mięso wołowe kroimy w kostkę i dusimy z liściem laurowym i zielem angielskim, po ok. 20 minutach dodajemy pokrojona w kostkę cebule i dalej dusimy pod przykryciem. W tym czasie przygotowujemy warzywa i owoce. Myjemy obieramy i kroimy. Następnie dodajemy do mięsa, najpierw marchewkę, po kilku minutach cukinię, jabłka, por, pomidory, paprykę, a na końcu czosnek, dodajemy przyprawy i dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie ale nie rozgotowane. Przed podanie posypujemy natką pietruszki.
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Mięso wołowe pokroić w kostkę i dusić z liściem laurowym i zielem angielskim.
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej dusić.
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
W czasie gdy mięso się dusi przygotować warzywa i owoce.
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Dodawać wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności.