Sposób przygotowania:
Parzybroda z młodej kapusty
Skrzydełka zalać zimną wodą. Zagotować, zebrać pianę. Warzywa obrać.
Marchewkę pokroić na kawałki. Do mięsa dodać pokrojoną marchewkę, pietruszki, kawałek selera i pora.
Dodać przyprawę do potraw, ziele angielskie, liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Wywar gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć seler, pora i pietruszkę.
Obrać ziemniaki, pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy. Gotować ok. 10 minut.
Kapustę umyć i drobno pokroić. Dodać do garnka.
Pod koniec gotowania, gdy ziemniaki i kapusta będzie miękka, dodać posiekany koperek i doprawić solą i sporą ilością pieprzu, aby zupa była pikantna.
Marchewkę pokroić na kawałki. Do mięsa dodać pokrojoną marchewkę, pietruszki, kawałek selera i pora.
Dodać przyprawę do potraw, ziele angielskie, liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Wywar gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć seler, pora i pietruszkę.
Obrać ziemniaki, pokroić w drobną kostkę i dołożyć do zupy. Gotować ok. 10 minut.
Kapustę umyć i drobno pokroić. Dodać do garnka.
Pod koniec gotowania, gdy ziemniaki i kapusta będzie miękka, dodać posiekany koperek i doprawić solą i sporą ilością pieprzu, aby zupa była pikantna.