renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 492]

Zupa kalarepkowo - botwinkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiosenna, bogata w minerały i witaminy zupa z dodatkiem botwiny i kalarepki. Polecam, posmakuje nawet niejadkom.

Zupa kalarepkowo - botwinkowa

Składniki:

Zupa kalarepkowo - botwinkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalarepkowo - botwinkowa

Etap 1

Zupa kalarepkowo - botwinkowa
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w plastry.

Obrać ziemniaki i marchew, a następnie pokroić w plastry i wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę. Po 2 minutach dodać posiekany świeży lubczyk

Etap 2

Zupa kalarepkowo - botwinkowa
Potem dodać kalarepkę pokrojona w plastry i buraczka w kostkę.

Po następnych 3 minutach dodać kalarepkę pokrojona w plastry i buraczka w kostkę, podsmażyć jeszcze przez 2 minuty.

Etap 3

Zupa kalarepkowo - botwinkowa
Następnie zalać zupę bulionem i gotować.

Po tym czasie zalać wszystko bulionem i gotować ok. 15 minut.

Etap 4

Zupa kalarepkowo - botwinkowa
Drobno pokroić botwinę i dodać do reszty potrawy.

Następnie należy dodać botwinę pokrojona drobno i gotować ok. 10 minut.

ETAP 5:

Zupa kalarepkowo - botwinkowa
Na koniec zupę zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem i posypać zieleniną.

Na koniec zupę doprawić sola i pieprzem, zabielić śmietaną, dodać sok z cytryny i posiekany koperek i zielona cebulkę.