Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna i pożywna zupka gulaszowa z czerwoną papryką i makaronem ryżowym

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z makaronem i papryką
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć na niej mięso. Mięso zalać 2,5 litrami wody, zagotować. Przyprawić kucharkiem, pieprzem i solą, gotować do miękkości. Pieczarki obrać i posiekać. Udusić na łyżce oliwy. Dodać do gotującego się mięsa. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać makaron, ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do zupy. Ponownie zagotować. Doprawić do smaku.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką
Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na oliwie.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką
Pieczarki obrać i posiekać, udusić na oliwie.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką
Pozbawioną gniazd nasiennych paprykę i ogórki pokroić w kostkę.
Zupa gulaszowa z makaronem i papryką
Do zupy dodać koncentrat i mąkę wymieszaną z wodą.