Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Zupa gulaszowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie jednogarnkowe. Zupa gulaszowa z pieczarkami jest sycąca, gęsta i kolorowa. Warto zrobić kiedy mamy więcej gości na obiedzie.

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa gulaszowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z pieczarkami
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu przez kilka minut.. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa, chwilę jeszcze podsmażyć. Zalać około 1 - 1,5 litrem wody i gotować około 50 minut. 

Pieczarki obrać i pokroić. Warzywa i ziemniaki obrać i pokroić. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić. Dodać do gotującego się mięsa. 

Gotować jeszcze około pół godziny. dodać przyprawy i przecier pomidorowy.  

Tagi:

zupa mięso obiad