Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pierwsze co uderza w tym daniu to aromat który zwiastuje niesamowite doznania kulinarne - w efekcie powstał rozgrzewający kociołek nie tylko na jesienne wieczory.

Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami
► Mięso umyć, pokroić w dużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i obtoczyć w papryce. Mięso obsmażyć na dość mocno rozgrzanym tłuszczu (masło klarowane). ► W osobnym garnku na tłuszczu (masło) zeszklić cebulę, dorzucić pieczarki i razem smażyć 10 minut. Dodać paprykę, usmażone wcześniej mięso i zalać pomidorami z puszki, następnie dodać papryczki chilli, liście laurowe, ziele angielskie i doprawić solą i pieprzem. ► Zagotować i na małym ogniu gotować pod przykryciem przez około 40 minut, dodać sos worcestershire i od czasu do czasu przemieszać.
Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami
Mięso wołowe umyć - pokroić w dużą kostkę - doprawić i obtoczyć w papryce.
Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami
Szkielet składnikowy potrzebny do przygotowania tego aromatycznego dania.