Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z warzywami
Mięso kroimy w grubszą kostkę, przesmażamy chwilę na rozgrzanym oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz sól i gotujemy. Kiedy mięso zaczyna być miękkie dodaje obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę. Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i pieprzu, kiedy się nieco zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie 2-3 centymetrowe paski papryke i przesmażamy dalej. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię (obraną i wydrążoną). Warzywa smażymy tak długo aż będą miękkie, następnie przekładamy je do garnka z ugotowanym mięsem i pozostałymi warzywami. Dodajemy do smaku szczypte sproszkowanego chili, 1 łyżeczkę suszonych pomidorów z bazylią, sól i pieprz wedle potrzeby oraz 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Całość jeszcze chwilę razem gotujemy. Gorącą zupę gulaszową rozlewamy na talerze, na środku kładziemy łyżkę kwaśnej śmietany i dekorujemy świeżą bazylią.