Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Zupa Gyros

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupka odgrzana na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.

Zupa  Gyros Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa Gyros

 

  • 1 kg. mięsa wołowego lub wieprzowego
  • tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • mąka pszenna ( do zasmażki )
  • 2 kubki śmietany ( 15% tłuszczu )
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 kostka rosołu warzywnego
  • 250 ml. sosu chili
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • przyprawa do gyrosa
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa Gyros
► Mięso pokroić w paski, przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć, dodać śmietane, dokładnie wymieszać i odstawić na jedną noc do lodówki. ► Kostkę rosołu warzywnego rozpuścić w 2 litrach grącej wody następnie dodać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, sos chilli i gotować około 30 minut. Zrobić lekką zasmażkę, zagotować, dodać sos sojowy i przyprawić do smaku.
Zupa  Gyros
Zupa gyros doskonale nadaje sie na różne imprezy - rewelacyjna w smaku.
Zupa  Gyros
Zdjęcie przedstawia dwa ważne składniki do przygotowania zupy gyros.
Zupa  Gyros
Usmażony gyros wymieszać z śmietaną i odstawić na jedną noc do lodówki.