Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Zupa gyrosowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa doskonale nadajaca sie na rozne imprezy

Zupa gyrosowa

Składniki:

Zupa gyrosowa

 

  • 1 kg miesa na gyros(pokroic w paski lub kostki)
  • 1 czerwona lub zolta papryka
  • 3/4 litra wody
  • 2 torebki zupy cebulowej(w proszku)
  • 1 sloik sosu cyganskiego
  • 1 sloik sosu chilli
  • sol,pieprz do smaku
  • 4 op.smietany(800 ml)

 

Sposób przygotowania:

Zupa gyrosowa
Mieso usmazyc w garnku dodajac pokrojona w kostke paryke.Nastepnie dolewamy wode wraz z zupa cebulowa.Zagotowac,dodajemy sosy na sam koniec wlewamy smietane.