Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rozgrzewająca zupa jesienna

Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami

Składniki:

Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa imbirowo-marchewkowa z grzankami
Zupka nie tylko rozgrzewajacą, ale i wpływająca dobrze na organizm jesienią dzieki pełnej witamin marchewce i imbirowi idealnego przeciw przeziębieniom.
Mięso opłukac i wstawic do garnka. Imbir obrać i zetrzeć. Mięso zalać wodą i gotować z włoszczyzna i imbirem. Doprawić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Po ugotowaniu bulionu wyjąć mięso i odcedzić wywar. Do wywaru dodać startą marchewkę. Doprawić szafranem i papryką. Gotować jeszcze ok. 20 minut. Chleb tostowy pokroić w kostkę i upiec z sandwiczu. Grzaneczki dodać do zupy tuż przed jedzeniem. Smacznego!