LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Zupa jabłkowa..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na zupę jabłkową.

Zupa jabłkowa..

Składniki:

Zupa jabłkowa..

 

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa..
Jabłka dokładnie umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać oraz pokroić na równe małe ćwiartki, następnie włożyć do rondla i zalać czterema szklankami gorącego wrzątku, następnie dodać trzy goździki, kawałek cynamonu, skórkę otartą z cytryny i gotować około 30 minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać cukier, zagotować i wlać wina białego wytrawnego. Gotową zupę podawać zupę można z makaronem lub na zimno z bułką najlepiej świeżą.