Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa jabłkowa

Zupa jabłkowa

Składniki:

Zupa jabłkowa

 

  • 80 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 50 dag jabłek, obranych, pokrojonych w kostkę
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula, posiekana
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • masło, olej
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa

Cebulę i ziemniaki smażymy na maśle z dodatkiem odrobiny oleju. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy jabłka i gotujemy około 15 minut. Dodajemy przyprawy i gotujemy razem jeszcze około 10 minut.