olchunia90

olchunia90

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Zupa jagodowa pamuła

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa zawsze smakuje dzieciom

Zupa jagodowa  pamuła

Składniki:

Zupa jagodowa pamuła

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa pamuła
2 litry wody gotujemy z cukrem. jagody dokladnie myjemy i dodajemy do gotującej wody. jagody gotujemy przez 15 minut. następnie wyjmujemy jagody i przecieramy przez sito. kilka jagód mozna pozostawic całych. przetarte jagody dodajemy do wody w ktorej sie gotowały. i gotujemy razem. mąke ziemniaczana mieszamy ze śmietaną i wlewamy na gotującą zupe. mieszając gotujemy jeszcze przez ok.3 min. zupe podajemy na cieplo jak i na zimno.