AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

zupa jarzynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

w moim domu jemy bardzo dużo zup, bo ja jestem fanką zup zwłaszcza jarzynowych

zupa jarzynowa

Składniki:

zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa
W garnku nastawiamy wodę,wrzucamy do niej kostkę rosołową.Warzywa-ziemniaki,marchew,pietruszkę,seler kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka.Fasolkę czyścimy ,tniemy na drobne kawałki i też wrzucamy do gotujących się już warzyw. Gdy warzywa się gotują pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.Gdy warzywa są miękkie wrzucamy do zupy usmażoną pierś i drobno pokrojone zielone części pora ,szczypiorek,koperek i natkę pietruszki. Na koniec do zupy dajemy śmietanę rozbitą z dwiema łyżkami mąki.Doprawiamy zupę pieprzem i solą do smaku.