sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa jarzynowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa ze świeżych, sezonowych warzyw.

Zupa jarzynowa 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa 5

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa 5
Najpierw przygotowujemy bulion, ja dziś na gotowych kostkach bo nie mam żadnego mięska. Następnie obieramy cebulę, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki. Wszystko kroimy w kostkę lub plasterki. Pora kroimy w krążki. Dodajemy do bulionu i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Do zupy wsypujemy mrożony kalafior. W osobnej miseczce śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, mieszamy i dodajemy do całości. Zagotowujemy. Na koniec posypujemy pietruszką i doprawiamy do smaku.
Zupa jarzynowa 5
Do garnka z wodą wrzucamy kostkę, liść laurowy ziele angielskie.
Zupa jarzynowa 5
Pokrojona marchewka i por oraz cały seler
Zupa jarzynowa 5
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę.
Zupa jarzynowa 5
Warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy aż będą miękkie