eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa jarzynowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna zupka jarzymowa.Same witaminki.

Zupa jarzynowa Eli

Składniki:

Zupa jarzynowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa Eli
Korpus z kurczaka zalać 3 litrami wody,dodać kucharka do smaku i pogotować 30 minut.W mniędzy czasie obrać,umyć,pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki.Fasolę umyć,odciąć końcówki i pokroić.Umytą i osuszoną natkę i koperek posiekać.Wyjąć korpus,ostudzić,obrać z mięska.Mięsko podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy.Dodać do wywaru warzywa,ziemniaki,fasolę,mrożoną brukselkę i gotować do miękkości.Do śmietany dodać mąkę,odrobinę soli,dokładnie wymieszać i wlać do zupy.Zagotować i zupę doprawić maggi do smaku.Zupę rozlać do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!