Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zupa jarzynowa grecka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Oczyszczone warzywa zetrzec

Zupa jarzynowa grecka

Składniki:

Zupa jarzynowa grecka

 

  • 50 dag warzyw mieszanych
  • 15 dag koncentratu pomidorowego
  • 10 dag papryki zielonej
  • papryka sproszkowana
  • przyprawa do zup
  • czosnek
  • sol
  • pol peczka kopru
  • lyzka oleju
  • Ciasto lane
  • 10 dag maki
  • 2 jajka
  • sol
  • woda

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa grecka
na tarce jarzynowej,papryke pokroic w cienkie paski,koperek posiekac i udusic z tluszczem pod przykryciem.Gdy warzywa lekko sie zrumienia dodac koncentrat pomidorowy i sproszkowana papryke.Zalac wrzaca woda,dodac ziele angielskie,czosnek i przyprawic do smaku.Sporzadzic lane ciasto,wlac je do papierowej lub plastikowej torebki.odciac troche czubek i wyciskac wprost do zupy cienkie lane ciasto.Przed podaniem posypac natka.