KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa jarzynowa na żeberku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zdrowa zupa jarzynowa, łatwa w przygotowaniu.

Zupa jarzynowa na żeberku

Składniki:

Zupa jarzynowa na żeberku

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na żeberku
Ziemniaki umyć, obrać, wypłukać, pokroić w kostkę. Marchewki i pietruszki umyć, obrać, płukać, zetrzeć na tarce. Do garnka włożyć żeberko, ziemniaki, pietruszkę i marchewkę. Gotować. Pomidory pokroić w cząstki. Pęczek pietruszki i koperku umyć, posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Fasolkę szparagową umyć, usunąć czubki, przekroić na pół. Kukurydzę, fasolkę i pomidora dodać do gotującej się zupy, gotować. Dodać łyżkę przecieru, sól, pieprz, maggi do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki i koperku. Pozostawić do wrzenia.