Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa jarzynowa po kapucyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa na wywarze warzywnym z dodatkiem groszku zielonego, ogórków świeżych, kalafiora, ziemniaków, śmietany, przed podaniem posypane koperkiem...

Zupa jarzynowa po kapucyńsku

Składniki:

Zupa jarzynowa po kapucyńsku

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa po kapucyńsku
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, dodać opłukanego w lekko zakwaszonej wodzie i podzielonego na cząstki kalafiora, ugotować. Ogórki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z ziemniakami, groszkiem konserwowym i śmietaną połączoną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.