Agataangel

Agataangel

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zupa jarzynowa wiejska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym

Zupa jarzynowa wiejska Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa wiejska

 

  • Mięso z kością (żeberka lub kości od schabu,mogą być wędzone)
  • Kiełbasa wiejska 10-15 dag
  • mały kalafior
  • 2 ziemniaki
  • kilka małych marchewek
  • kawałek selera
  • pół puszki groszku
  • natka pietruszki
  • koperek
  • śmietana 30 % lub 18 %
  • przyprawa Maggi
  • 4 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa wiejska
Do garnka wlać około 2 litry wody.Włożyć mięso.Gotować do miękkości z kostkami rosołowymi.Dodać pokrojone warzywa,kiełbasę,gotować do miękkości.Wsypać groszek.W naczyniu rozrobić 3 łyżki mąki z 150 ml śmietany,wlać do zupy.Dodać posiekaną natkę i koperek.Zagotować,doprawić Maggi.
Zupa jarzynowa wiejska
Etap 1
Zupa jarzynowa wiejska
Etap 2