Sposób przygotowania:
Buraczki zasmażane na jarzynkę do obiadu
Z ugotowanych buraczków obieramy skórkę i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jabłko myjemy i wycieramy ściereczką, ścieramy na tarce razem ze skórką.
Na patelni rozgrzewamy smalec wkładamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, smażymy do zeszklenia i dodajemy buraczki, starte jabłko. Smażymy razem przez kilka minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem. Posypujemy mąką i smażymy razem przez chwilę.
Na patelni rozgrzewamy smalec wkładamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, smażymy do zeszklenia i dodajemy buraczki, starte jabłko. Smażymy razem przez kilka minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem. Posypujemy mąką i smażymy razem przez chwilę.