Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wykorzystałam do jej ugotowania mieszankę chińską ( mrożonkę ).

Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakie

Składniki:

Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakie

 

  • 2 udka z kurczaka
  • ½ kg porcji rosołowej z drobiu
  • 25 dag mieszanki chińskiej ( mrożonka )
  • 10 dag brązowego ryżu
  • 2 marchewki
  • 1/8 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ ogórka
  • sos sojowy
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki curry
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorra
  • przyprawa Garam masala
  • 6 szklanek wody

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakie
Obrać marchew, cebulę , pietruszkę , seler i pokroić ( cebulę w piórka, marchew, ogórek w plasterki, pietruszkę, paprykę i seler w paseczki ) .Do garnka włożyć mięso , mieszankę chińską , warzywa , kostki bulionowe. Wlać wodę i gotować 45 minut. Wsypać ryż i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić sosem sojowym , curry, kurkumą , Garam masala .Wyjąć mięso i porcje rosołową . Z udek obrać mięso i włożyć do zupy .
Pozostałe mięso po obraniu od kostek użyć na pierogi , naleśniki , krokiety.
Oczywiście zupę można dodatkowo doprawić innymi przyprawami orientalnymi wg smaku indywidualnego.