Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa jarzynowa z kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bomba witamin - zupa do polecenia.

Zupa jarzynowa z kluskami

Składniki:

Zupa jarzynowa z kluskami

 

  • 30 dag marchew
  • 7 dag pietruszka
  • 7 dag seler
  • 15 dag fasola szparagowa
  • 20 dag kapusta biała
  • 1.50 kg ziemniaki
  • 7 dag koncentrat pomidorowy
  • 2 dag smalec
  • 4 dag olej
  • zielona pietruszka
  • sól
  • 15 dag mąka
  • 10 dag jaja
  • 40 dag wołowina b/k

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kluskami
Mięso umyć, zalać gorącą wodą, posolić i gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do mięsa i gotować.
Kapustę i fasolkę umyć, oczyścić rozdrobnić dodać do warzyw i gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać , pokroić w kostkę.
Do podgotowanych warzyw z mięsem dodać kapustę, ziemniaki i gotować.
Z mąki, jaj, wody i soli przygotować ciasto, dobrze wyrobić, łyżką kłaść na gotującą się zupę i ugotować.
Do zupy dodać smalec, olej, koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i zagotować.
Przed podaniem dodać do zupy umytą i posiekaną pietruszkę.

Tagi:

wołowina