Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z kluskami
Mięso umyć, zalać gorącą wodą, posolić i gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do mięsa i gotować.
Kapustę i fasolkę umyć, oczyścić rozdrobnić dodać do warzyw i gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać , pokroić w kostkę.
Do podgotowanych warzyw z mięsem dodać kapustę, ziemniaki i gotować.
Z mąki, jaj, wody i soli przygotować ciasto, dobrze wyrobić, łyżką kłaść na gotującą się zupę i ugotować.
Do zupy dodać smalec, olej, koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i zagotować.
Przed podaniem dodać do zupy umytą i posiekaną pietruszkę.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do mięsa i gotować.
Kapustę i fasolkę umyć, oczyścić rozdrobnić dodać do warzyw i gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać , pokroić w kostkę.
Do podgotowanych warzyw z mięsem dodać kapustę, ziemniaki i gotować.
Z mąki, jaj, wody i soli przygotować ciasto, dobrze wyrobić, łyżką kłaść na gotującą się zupę i ugotować.
Do zupy dodać smalec, olej, koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i zagotować.
Przed podaniem dodać do zupy umytą i posiekaną pietruszkę.