migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1185]

Zupa jarzynowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna zupka pełna kawałków warzyw. U mnie w domu nazywana była "śmieciówką". Koniecznie z dużą ilością koperku.

Zupa jarzynowa z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z koperkiem
Marchewki obrać i pokroić w plastry lub jak bardzo duża marchew to w półplastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Kalafiora podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową można pokroić na mniejsze kawałki, ja lubię w zupie całe długie strączki.

Przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz listki laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wywaru z zupy. Wlać do zupy gdy warzywa będa juz miękkie, dodać posiekany koperek.

Zupę jeszcze gotować kilka minut.
Zupa jarzynowa z koperkiem
Marchewki obrać i pokroić w plastry lub jak bardzo duża marchew to w półplastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry.
Zupa jarzynowa z koperkiem
Kalafiora podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Zupa jarzynowa z koperkiem
Przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz listki laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Zupa jarzynowa z koperkiem
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wywaru z zupy. Wlać do zupy gdy warzywa będa juz miękkie, dodać posiekany koperek. Zupę jeszcze gotować kilka minut.