Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z koperkiem
Marchewki obrać i pokroić w plastry lub jak bardzo duża marchew to w półplastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Kalafiora podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową można pokroić na mniejsze kawałki, ja lubię w zupie całe długie strączki.
Przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz listki laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wywaru z zupy. Wlać do zupy gdy warzywa będa juz miękkie, dodać posiekany koperek.
Zupę jeszcze gotować kilka minut.
Przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz listki laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wywaru z zupy. Wlać do zupy gdy warzywa będa juz miękkie, dodać posiekany koperek.
Zupę jeszcze gotować kilka minut.