Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa jarzynowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przed podaniem zupki można ją posypać natką pietruszki.

Zupa jarzynowa z mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa z mięsem

 

  • 50 dag mięso wieprzowe z kością,
  • 50 dag ziemniaki,
  • 4 szt marchew,
  • 2 szt pietruszka,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 szt seler,
  • do smaku Sól,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • 3 szt liść laurowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z mięsem
Mięso umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać liście laurowe i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa i ziemniaki, gotować do miękkości. Zupę zdjąć z ognia, wyjąć mięso, obrać od kości, dodać do zupy, przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi.
Zupa jarzynowa z mięsem
Etap 1
Zupa jarzynowa z mięsem
Etap 2