Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa jarzynowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa jarzynowa jest popularna i smaczna

Zupa jarzynowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa jarzynowa z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z pieczarkami
Pomidory zanurzyć we wrzącej wodzie, obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 l wody, dodać obraną i utartą na tarce jarzynowej włoszczyznę i drobno posiekaną cebulę, gotować przez 15 minut. Pieczarki umyć i posiekać w plasetrki, połączyć z warzywami, dodać bulionetki, pomidory i gotować około 10 minut. Zupę zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub kluseczkami.