Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z zasmazka
Mieso umyc i wlozyc do garnka z zimna woda. Posolic. Zagotowac i gotowac tak do miekkosci, aby latwo odchodzilo od kosci. Jarzyny obrac, umyc.. pokroic w dowolne ksztalty. Brukselki ponacinac z dolu aby sie ronomiernie gotowaly. Groszek moze byc nierozmrozony. W wiekszym garnku rozpuscic smalec i dolozyc jarzyny celem przysmazenia. Zupelnie lekko przysmazamy jarzyny. Zalac litrem goracej wody pogotowac ok 20 minut. Solimy. Ugotowany wywar z miesa przecedzamy przez sitko. Mieso obieramy z kosci lub kroimy na male kawaleczki. Wywar dolewamy do jarzyn. Na malej patelni roztapiamy maslo i dodajemy make. Gdy zasmazka sie zezloci, dolewamy do niej troche zupy i wlewamy do garnka z reszta zupy. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Kosztujemy i ew. doprawiamy do smaku wybrana przyprawa. Koper i pietruszke po umyciu kroimy drobniutko i posypujemy nim gotowa zupe :) Smacznego.