kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zupa jarzynowo- grysikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Możliwości, jakie niesie ze sobą kasza manna odkryłam dopiero niedawno : ) od tego czasu często wykorzystuję ją w przyrządzaniu różnych potraw. Zupa jest gęsta i pożywna.

Zupa jarzynowo- grysikowa

Składniki:

Zupa jarzynowo- grysikowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo- grysikowa
1. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kalafior podzielić na mniejsze części. Wiórki warzywne i kalafior gotować w 2 l osolonej wody.

2. Po około 30 minutach, kaszę mannę zrumienić na 3 łyżkach masła. Gdy uzyska złoty kolor połączyć ją z wywarem warzywnym. Chwilę gotować razem, następnie przyprawić pieprzem, natką pietruszki i koperkiem. Dodać 2 łyżki śmietany, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Całość gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.