Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najprostsza i szybka w przygotowaniu zupka.

Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce
Boczek umyć, zalać wodą. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do boczku. Zagotować, dodać ziela angielskie i liście laurowe. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do gotującej się zupy. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić przyprawą kucharek oraz pieprzem mielonym. Przelać do talerzy, podawać gorącą.
Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce
Boczek i ziemniaki zalać wodą, dodać liście i ziela.
Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce
Do zupy dodać starą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler.

Tagi:

ziemniaki